* Geoana – premier, Nastase – presedinte si Popa – vicepremier
* Salariu minim de 1.000 de RON

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri la consiliile nationale reunite PSD-PC, ca cele doua formatiuni trebuie sa se pregateasca sa formeze noul guvern in toamna, sugerand ca el va fi premier, Adrian Nastase presedinte, iar Daniela Popa, vicepremier.
„Este obligatia noastra sa gasim un nou echilibru pentru Romania si acest lucru incepe pe 1 sau 10 decembrie, cand vom forma un nou guvern”, a declarat Geoana, dupa ce anterior criticase puterea de dreapta care a guvernat Romania in ultimii trei ani. Liderul PSD a spus apoi ca viitorul guvern PSD-PC va fi chiar mai bun decat cele PSD conduse de Nicolae Vacaroiu si de Adrian Nastase. „Voi intra in competitie colegiala cu cei care au condus guvernele noastre”, a spus Geoana, sugerand ca si-ar dori sa fie viitorul sef al executivului si transmitandu-le apoi colegilor sai ca viitorii ministri nu vor dezamagi si vor scrie „pagini si mai frumoase”.
„Un om cu forta lui Adrian Nastase are toate calitatile sa-si continue traseul pe care l-a inceput in 2004″, a declarat apoi Geoana, sugerand ca presedintele CN al PSD are cele mai mari sanse sa fie desemnat prezidentiabilul partidului, moment in care sala a izbucnit in aplauze, acoperind discursul liderului PSD. Dupa acest moment, sugestiile lui Geoana ca el isi doreste sa fie premier au capatat si mai multa consistenta. ” O vad si pe Daniela Popa (presedintele PC, despre care s-a spus ca ar putea fi vicepremier intr-un guvern PSD-PC, n.r.), in dreapta mea, acolo unde va trebui sa facem un nou guvern la toamna”, a mai declarat Geoana. De altfel, ulterior Daniela Popa i-a intors amabilitatea, incepandu-si discursul adresandu-se lui Geoana cu sintagma „domnule viitor prim-ministru”.
Liderul PSD nu a ratat momentul pentru a critica puterea de dreapta, pe presedintele Basescu si pe premierul Tariceanu. „Traian Basescu a sfidat inca o data Constitutia si a fost pe post de mascota pentru cei de la PD-L. Calin Popescu Tariceanu a sfidat bunul simt si a transformat vistieria statului in instrument de campanie”, a spus Geoana, plangandu-se apoi ca liberalii au cheltuit enorm pentru aceste alegeri, iar PD-L a cumparat voturi cu „bani negri”. „Noi am fost doar cu ideile noastre, doar cu militantii nostri”, si-a incurajat Geoana oamenii, spunandu-le ca, in pofida acestor inconveniente, pesedistii au castigat alegerile locale. ” Am facut pasul cel bun si va indemn sa facem din nou pasul cel mare in noiembrie si pasul cel mai mare in 2009″, a adaugat el.
Oferta politica prezentata de Mircea Geoana se refera la cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare, cresterea salariului minim pana la valoarea de 1.000 RON, acordarea celei de a 13-a pensii, introducerea unui tarif social pentru energie.