Atat primarul din Busteni cat si cel din Sinaia au mai castigat inca un mandat. Daca in cazul lui Savin, succesul era anticipat inca de acum sase luni, victoria lui Oprea este surprinzatoare, tinand cont de sondajele de opinie vehiculate in ultimele zile si de increderea pe care contracandidatii sai o aveau in fortele proprii.
Cei doi si-au dublat reusitele castigand, covarsitor, si lupta pentru consiliile locale: PD-L-ul lui Savin adunand 11 mandate de consilieri, iar PNL-ul lui Oprea – noua.
Daca in Consiliul Local Busteni, alaturi de cei 11 democrat-liberali, se vor regasi trei pesedisti, doi liberali si un penegist, in Consiliul Local Sinaia, celor noua liberali de la PNL le vor tine companie cinci consilieri de la PSD si trei de la PD-L.
Desi competitia electorala din Azuga a aliniat la start mult mai multe formatiuni politice decat in Busteni si Sinaia, votul populatiei a reusit sa polarizeze anterior extrem de faramitatul Consiliu Local azugean. Astfel, in forul deliberativ al orasului vor ramane doar patru partide, fata de sase cate au fost in legislatura precedenta: PD-L va avea cinci consilieri, PNL si PSD vor avea cate patru, iar Partidul Ecologist Roman – doi.
Si batalia pentru scaunul de primar va continua, in turul doi ramanand actualul edil-sef, Adrian Purcaru si social-democratul Mihai Gheorghe. Marele perdant al alegerilor de duminica a fost Florin Suica, de la PNL, care, desi isi anuntase candidatura inca de acum patru ani, a fost invins de Mihai Gheorghe – intrat in competitie in ultimul moment din partea PSD. Gheorghe l-a depasit pe Suica cu doar 20 voturi, Purcaru detasandu-se de cei doi cu aproximativ 250 de voturi.
(I.S.)