De la 1 mai a.c., cea mai impozanta cladire monument din municipiul Ploiesti – Palatul Culturii, situat pe Strada Erou Calin Catalin, nr.1 – gazduieste inca o institutie cunoscuta a orasului, si anume Protoieria Ploiesti. Dupa cum am aflat de la reprezentantii Consiliului Judetean Prahova – in a carui administrare se afla Palatul Culturii – aici isi desfasoara activitatea, la parterul imobilului, pe o suprafata de 204 mp, Serviciul administrativ – contabil, precum si biroul protoiereului Gheorghe Lazar. Spatiul a fost acordat in folosinta gratuita, pentru o perioada de un an, urmand ca reprezentantii Protoieriei sa suporte contravaloarea cotei parti din cheltuielile efectuate pentru plata utilitatilor. Spatiile atribuite Protoieriei Ploiesti nu fac parte dintre cele in care, in prezent, se desfasoara lucrari de consolidare.
Fostul sediu in care Protoieria Ploiesti si-a desfasurat activitatea – de pe Str. I.L. Caragiale, nr.33 – a fost revendicat de Biserica Greco-Catolica, care a obtinut, pe cale juridica, eliberarea imobilului.
Palatul Culturii gazduieste, in momentul de fata, mai multe institutii de cultura din municipiu, precum: Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova, Biblioteca Judeteana „Nicolae Iorga”, Curtea de Apel, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Scoala de Arte si Meserii.
C.N.