In editia de ieri a ziarului nostru va informam ca salariile profesorilor vor creste, din aceasta luna, in medie cu 150 de lei. Decizia a fost anuntata de catre ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a mentionat ca aceasta marire salariala va inlocui tichetele cadou care erau oferite dascalilor ocazional. Cu toate acestea, membrii filialei Prahova a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (F.S.L.I.) nu au renuntat la protestele anuntate pentru saptamana viitoare.
Astfel, intre orele 11:00-14:00, aproximativ 10.000 de cadre didactice din scolile judetului vor intra in greva japoneza, urmand ca miercuri, timp de o ora ( 11:00-12:00 ), acestia sa picheteze sediul Prefecturii.
Prof. Gheorghe Giurumescu, presedinte al Ligii Judetene a Sindicatelor din Invatamant Prahova, ne-a declarat ca, luni, profesorii vor fi prezenti in institutiile de invatamant, vor intra in clase, insa, intre orele mentionate mai sus, acestia nu vor desfasura activitati didactice. Conform precizarilor acestuia, motivul pentru care s-a ajuns la greva de avertisment este acela ca ministrul Economiei si Finantelor nu s-a consultat cu sindicalistii in ceea ce priveste anularea legii tichetelor cadou. „Varujan Vosganian a anuntat ca se va acorda o marire salariala, insa aceasta nu este tocmai echivalenta cu contravaloarea tichetelor cadou. Mai mult de atat, tinand cont de nivelul diferit de incadrare, nu toate cadrele didactice vor primi cote de 150 lei. Astfel, un profesor debutant va lua doar aproximativ cu 47 de lei mai mult decat salariul avut in prezent, comparativ cu valoarea unui tichet cadou , marirea salariala fiind, de fapt, chiar mai mica ”, a concluzionat interlocutorul nostru.
Oana Constantin