Liga Nationala se vede la orizont
In cadrul celei de-a doua etape a turneului de handbal feminin din Divizia A, desfasurat la Bacau, amandoua echipele ploiestene angrenate in competitie au obtinut victorii importante. Astfel, lidera clasamentului, formatia Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, a reusit sa se apropie si mai mult de promovarea in Liga Nationala, invingand principala contracandidata, chiar pe terenul acesteia, Stiinta Bacau. Insa, pentru handbalistele ploiestene antrenate de Mircea Anton nu a fost o simpla formalitate, fiind nevoite sa se intrebuinteze serios pentru a-si mentine invincibilitatea in campionat. Exact ca in partida din tur, disputata tot in sala din Bacau, cand CSM s-a impus la un singur gol diferenta, gazdele, impulsionate de sustinerea publicului numeros prezent la meci, au incercat sa destabilizeze apararea sudata a ploiestencelor. Insa, straduintele sportivelor pregatite de Constantin Hornea nu au reusit sa depaseasca ambitia prahovencelor, care, dupa cum ne-au si declarat inainte de plecarea la turneu, nici nu concep sa piarda promovarea in prima liga a tarii. Echipa CSM Ploiesti s-a impus cu scorul 31 – 27 (16 –14), continuandu-si marsul impecabil prin seria A a Diviziei A. Aceasta a fost cea de-a 12 victorie consecutiva trecuta in contul elevelor lui Mircea Anton, care s-au distantat aproape decisiv, in clasament, la sapte puncte de urmatoarea clasata – Stiinta Bacau.
HC Activ a incheiat perioada neagra
O alta echipa ploiesteana aflata in cadrul Divizei A de handbal feminin – HC Activ – a reusit, in ultima zi a turneului secund, desfasurat la Bacau, sa intrerupa seria de sase infrangeri consecutive inregistrate in campionat, castigand meciul cu Viitorul Medias. Formatia ploiesteana antrenata de Dinu Cojocaru s-a impus cu scorul 37 – 32 (21 – 19), reusind, astfel, sa se mentina pe antepenultima pozitie a clasamentului, prin cel de-al doilea succes obtinut din tot atatea meciuri disputate in compania echipei din Medias, in acest sezon. Dupa cum se poate observa si din rezultatul inregistrat, defensivele celor doua formatii au fost aproape inexistente, doar lipsa de experienta a jucatoarelor din atac facand ca scorul sa nu capete proportii exagerate. In celelalte doua partide ale etapei, HCF Piatra Neamt a dispus de CSM Bucuresti, cu scorul 31 – 16 (14 – 10), in vreme ce National Ramnicu Valcea a castigat meciul cu CSM Sibiu, cu scorul 38 – 31 (19 – 13).
Dupa desfasurarea turului si a doua turnee din cadrul competitiei, situatia din clasament este urmatoarea:
1. CSM Ploiesti 12 victorii – 0 egaluri – 0 infrangeri / 24 puncte
2. Stiinta Bacau 8 – 1 – 3 / 17 p;
3. National Ramnicu Valcea 8 – 0 – 4 / 16 p;
4. HCF Piatra Neamt 5 – 2 – 5 /12 p;
5. CSM Sibiu 7 – 1 – 4 / 9 p (penalizata cu 6 p);
6. HC Activ Ploiesti 3 – 0 – 9 / 6 p;
7. CSM Bucuresti 2 – 1 – 8 / 5 p;
8. Viitorul Medias 0 – 1 – 11 / 0 p (penalizata cu 1 p).
Meciuri amicale cu echipa Mexicului
Astazi si maine, in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, lidera Diviziei A – Clubul Sportiv Municipal – va sustine doua meciuri de pregatire in compania unei selectionate a Mexicului, al carei antrenor este romanul Gheorghe Gruia, medaliat cu bronz olimpic, in 1972, la Munchen. Partidele vor incepe, in amandoua zilele, de la ora 17,30, formatia mexicana aflandu-se intr-un turneu prin tara noastra, ieri seara ajungand in Ploiesti, unde a si sustinut un antrenament de acomodare. Aceasta a venit de la Constanta, urmand ca, dupa meciurile cu CSM Ploiesti, sa se deplaseze in Bucuresti.
Petre APOSTOL, Nelu STEFANESCU