Unele publicatii locale au
informat opinia publica in
legatura cu demersurile pe care le-ar face Emil Calota – primar al Ploiestiului si, totodata, presedinte al organizatiei municipale a PSD – privind trecerea sa sub culorile politice ale mai noului PD-L. Informatia ca atare n-avea cum sa ramana fara ecou, atata vreme cat Emil Calota este, cum spuneam, un lider de seama al social-democratilor, sub stindardul carora a declarat ca vrea sa-si continue cariera politica.
Controversa creata ne-a condus imediat catre Emil Calota in persoana, caruia i-am cerut sa comenteze si, eventual, sa lamureasca opinia publica asupra situatiei relatate. Iata punctul sau de vedere:
“Initial, imi propusesem nici sa nu comentez aceste afirmatii facute pe seama mea, intrucat sunt atat de aberante incat, zau, ca nu merita sa ne pierdem timpul cu astfel de prostii. Dar, daca o fac acum, va voi spune, din capul locului, ca si aceasta chestiune cu trecerea mea la PD-L, ca atatea altele, e o minciuna menita sa serveasca interese la fel de meschine. De altfel, cred ca 99% din ceea ce se tot afirma despre mine de vreo doi ani incoace in acea presa nu are nicio legatura cu realitatea si face parte dintr-o diversiune penibila. Neplacut este ca, odata cu mine, sunt insultati si cititorii – ploiestenii carora li se ofera drept informatii de presa niste aiureli lansate sistematic pentru a sustine jocuri de interese economice cu paravan politic. De fapt, asta ar trebui spus ploiestenilor fata de care cu totii se cade sa avem si un respect si o responsabilitate – anume ca asemenea nascociri murdare vin dinspre un trust de presa in care se regasesc ziarele Monitorul si Telegraful de Prahova, televiziunea Alpha si RadiOK – trust in spatele caruia se afla cateva personaje nascute de sindicatele din petrol si care au interese evidente in plan politic si electoral. Aici e chiar un paradox, acela ca este vorba despre sindicatul industriei fanion a Prahovei, din care si eu am facut parte si chiar m-am bucurat de aprecierea cuvenita. Si ar trebui, de asemenea, spus ploiestenilor ca, mai cu seama in acest an electoral, cei in cauza vor escalada minciuna si defaimarea pentru a-si sustine manevrele lor electorale”.
Leon CHIRILA