Daca ar fi fost respectate termenele de finalizare a lucrarilor, programul Samtid – de inlocuire si modernizare a retelelor de alimentare cu apa – ar fi trebuit sa se incheie luna trecuta. Din cauza unor neajunsuri, ale caror cauze pornesc chiar mai de sus de Ministerul Lucrarilor Publice si al Locuintei, nu s-a intamplat insa asa. Dintre orasele de pe Valea Superioara a Prahovei, in Azuga, programul amintit s-a desfasurat cu cele mai mici intarzieri.
Departe de a considera acest aspect un succes, reprezentantii administratiei locale au foarte multe nemultumiri de exprimat. Printre acestea, felul in care au fost refacute carosabilul si trotuarele de pe strazile unde s-au inlocuit conductele de apa.
„Muncitorii firmei Erg Termrom au refacut carosabilul de pe strazile pe care lucrasera turnand beton in loc de asfalt. S-a intamplat asta pe strazile Independentei si Ritivoiu (foto 1) – artere care au fost recent asfaltate cu bani de la bugetul local. Mai mult decat atat, cand au turnat cimentul, nici macar nu au avut grija sa-l protejeze de trecerea masinilor… La primavara o sa sara tot. De asemenea, nu au fost aduse la starea initiala nici trotuarele. In unele locuri, au fost sparte trotuare pavate cu dale, acestea fiind deteriorate pe suprafete foarte mari. Este greu de spus cum vor putea fi ele refacute si cum li se va putea reda functia estetica… Nici pe strazile laterale, unde nu exista decat pietris, nu s-a facut o treaba mai buna… Prin urmare, le-am transmis celor de la Erg Termrom ca nu li se va deconta nicio lucrare de refacere a carosabilului si a trotuarelor”, ne-a declarat primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru.
Acesta a tinut, totusi, sa-si exprime multumirea pentru calitatea lucrarilor prestate de celalalt antreprenor, societatea Arcom, care, in orasul Azuga, a avut sarcina de a moderniza statia de tratare a apei de pe Strada Izvoarelor (foto 2). „Arcom, firma care lucreaza la obiectivul statiei de tratare s-a miscat foarte bine. A camasuit si a pus la punct toate bazinele, a construit un laborator de tratare a apei si a ridicat si cateva cladiri noi. Este o investitie substantiala de care toti azugenii vor profita, chiar daca au existat multe critici in momentul in care am acceptat sa trecem aceasta statie de tratare in proprietatea Consiliului Judetean Prahova”.
(I.S.)