UE nu-si deschide usile usor

Mirajul locurilor de munca binelatite oferite de institutiile Uniunii Europene a inceput sa ii prinda si pe romani. Si odata cu interesul crescut manifestat fata de acest subiect evident ca, au inceput sa apara si diferite canale de oferire a informatiilor. Astfel, de site-uri ofera date despre asa-zisele concursuri care urmeaza sa fie organizate de reprezentantii Uniunii Europene.
Insa, cei interesati de un astfel de loc de munca trebuie sa stie ca singura sursa de unde pot obtine informatii pe aceasta tema este site-ul de internet al Oficiului European de Selectie a Personalului (EPSO), https://europa.eu/epso.
De exemplu, conform acestui site, in prezent, singurul concurs care se desfasoara este cel pentru postul de auditori, inscrierea putandu-se realiza pana pe data de 20.09.2007. De mentionat ca aceasta se face online, pe acelasi site, iar participantii vor primi informatii privind desfasurarea concursului si pasii de urmat pe adresa proprie de e-mail. Prahovenii care vor sa participe la astfel de concursuri se pot inscrie si de la Centrul de Informare Europa de la parterul Palatului Administrativ, situat pe Bulevardul Republicii, nr.2-4. De asemenea, dupa cum ne-au precizat reprezentantii centrului, pot primi si diferite materiale informative despre Uniunea Europeana, care le vor fi necesare la interviul sustinut pentru ocuparea unuia dintre posturile pentru care candideaza. „Concursul este destul de dificil, sunt multe probe de trecut, iar exigentele sunt mari. Candidatii trebuie sa aiba cunostinte aprofundate despre Uniunea Europeana si sa stie cel putin o limba de circulatie europeana. De la prima proba de concurs si pana la primirea unui raspuns poate dura peste un an de zile”, ne-a precizat coordonatorul centrului. In ceea ce priveste interesul manifestat de prahoveni pentru aceste concursuri, interlocutorul nostru ne-a mai precizat: „Acum doi ani, au venit foarte multi cetateni care s-au interesat de locurile de munca disponibile in institutiile europene. In ultimul timp, nu am mai avut un aflux de persoane, dar au mai venit, in special, tineri care si-au manifestat dorinta de a urma o astfel de cariera”.
Camelia NASTASE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDN 1 – drumul carnagiului
Articolul următorFOTBAL