Social-democratii au solicitat, ieri, intr-un comunicat de presa, presedintelui si premierului, sa renunte la achizitionarea aeronavelor si sa-si ceara public scuze pensionarilor intrucat banii folositi in acest sens ar putea fi utilizati pentru imbunatatirea vietii acestei categorii sociale.
In opinia PSD, ambii demnitari sunt vinovati de cheltuirea unei sume mari de bani pe aceste aeronave, Basescu pentru ca declara ca nu sunt bani pentru marirea pensiilor, iar Tariceanu deoarece afirma ca bugetul nu detine resurse pentru aplicarea unor masuri sociale luate in 2004 de Guvernul PSD.
Mai mult, social-democratii spun ca, in cele din urma, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu „si-au dat in sfarsit mana”, dar nu in folosul cetatenilor, ci pentru cheltuirea unei sume de bani, 300 de milioane de euro, care ar fi putut fi folosita pentru cresterea nivelului de trai al pensionarilor.
In replica, presedintele Basescu afirma, intr-un comunicat remis ca replica la acuzatiile PSD privind achizitionarea aeronavelor speciale, ca, „daca in timpul guvernarii PSD s-ar fi furat mai putin, parte din pensionari nu ar fi ajuns intr-o situatie atat de dificila”.
De asemenea, presedintele considera ca ar fi fost „cu siguranta” mai multi bani si pentru sistemul de sanatate sau pentru educatie, se mai arata in comunicatul Presedintiei remis ieri agentiei NewsIn.
Administratia Prezidentiala reaminteste in documentul citat „ca nu detine mijloace proprii de transport aerian si ca responsabilitatea asigurarii mijloacelor de deplasare a demnitarilor romani la reuniunile internationale revine Guvernului, prin Ministerul Apararii si Romavia”.