* Declaratie soc: Bush ar fi la baza atentatelor din 11 septembrie
Pentru prima data, un inalt oficial european il acuza direct pe George Bush ca ar fi stat la baza atentatelor din SUA, de la 11 septembrie 2001. Christine Boutin, ministrul Locuintelor in Guvernul francez, a facut o declaratie soc in timpul campaniei electorale. Intrebata daca Bush ar putea avea rolul esential in declansarea teribilelor atentate, Boutin a raspuns ca „este foarte posibil”, adaugand: „reactia maselor si a poporului american (impotriva lui Bush, n.r) nu poate fi fara temei”.
* Seful DNA va fi audiat in Comisia de abuzuri
Seful DNA, procurorul Daniel Morar, va fi audiat in toamna de Comisia pentru abuzuri din Senat, in legatura cu cele doua petitii formulate de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, in care reclama ca magistratii anticoruptie au savarsit abuzuri impotriva sa. Declaratia a fost facuta, ieri, de senatorul PSD Ion Toma, presedintele comisiei pentru abuzuri din Senat.
Deputatul Sergiu Andon, care l-a reprezentat pe liderul PC la audierile din Comisia de abuzuri, a spus ca se impune “o analiza a stilului militienesc” pe care il practica DNA si ca CSM are obligatia de a cerceta cererea DNA catre SRI privind interceptarile telefonice ale familiei Voiculescu.
* Decebal Traian Remes a obositMinistrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a ascultat, ieri, cu mare atentie discursul premierului pe tema secetei. Atat de atent, incat la un moment dat parea ca a si adormit. In sedinta de ieri a guvernului, premierul s-a aratat nemultumit de proiectele prezentate de ministrul Remes, chiar pe tema sece-tei, atragandu-i atentia ca nu a inteles nimic din rapoartele intocmite de functionarii din minister.