Pret istoric pentru grau

Pretul graului a ajuns la un nou maxim istoric la bursa din Paris. Informatia provine dintr-un raport al Departamentului american al Agriculturii privind oferta si cererea la nivel mondial. Potrivit raportului, previziunile privind recoltele de grau sunt mult mai ridicate decat nivelul real pe care acestea il pot atinge. Pretul graului din recolta noua, cu livrare in noiembrie, a urcat cu 4,5 euro, la 168,75 euro pe tona, cel mai ridicat nivel atins din 1998.

Expertiza dosarului Flota a costat 43.000 de euro

A doua expertiza din dosarul „Flota” a costat statul peste 43.000 de euro. Expertiza financiara a fost dispusa de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul „Flota”, si are ca termen de finalizare 2 iulie. Cercetarea are ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime de mare capacitate in perioada aprilie 1991 – august 2000. Prin instrainarea a 16 nave, cei 80 de inculpati din dosar ar fi pagubit statul roman cu peste 275 de milioane de euro. In dosar este inculpat si seful statului Traian Basescu, insa surse judiciare sustin ca la 27 septembrie 2007, faptele presedintelui se vor prescrie si astfel se inlatura raspunderea penala. Potrivit constitutiei, seful statului beneficiaza pe perioada mandatului sau la Cotroceni de imunitate.

Bolnavii tin in viata piata farmaceutica

Peste jumatate din piata farmaceutica este acoperita din buzunarul bolnavilor. Potrivit Asociatiei Producatorilor de Medicamente, piata farmaceutica din Romania a inregistrat in acest an o crestere cu peste 23 la suta fata de acceasi perioada a anului trecut, echivalentul a 1,7 miliarde de euro. Valoarea medicamentelor este suportata insa in proportie de 60 la suta de pacienti si nu prin politica de sanatate. Cheltuielile cu medicamentele in Romania sunt printre cele mai mici din Europa, putin peste 60 de euro pe cap de locuitor.