Varf de sezon pentru programul “O saptamana la mare”. Romanii cu venituri modeste au rezervat, deja, peste 80% din camerele de hotel din statiunile incluse in program. Pentru 6 nopti de cazare la un hotel de o stea, pretul e de numai 99 de lei. Si la munte e inghesuiala in prima jumatate a lunii iunie. Programul “Vacanta la tara” cuprinde un sejur de 6 zile la o pensiune si costa 135 de lei.
In cadrul programului „O saptamana la mare” s-au inscris aproximativ 30 de hoteluri de pe litoralul romanesc – peste jumatate dintre acestea sunt de doua stele. Pentru sase nopti de cazare la un hotel de o stea, pretul este de 99 de lei. La un hotel de doua stele, sase nopti costa 119 lei, iar la trei stele, un sejur ajunge la 149 de lei. Pentru ca preturile sunt mici, iar cererea-mare, reprezentantii autoritatii au decis ca vanzarea biletelor sa se faca dupa principiul primul venit, primul servit. Oferta speciala se adreseaza tuturor categoriilor de persoane.
Promovarea programului „O saptamana la mare” a revenit Autoritatii Nationale pentru Turism, iar vanzarea biletelor s-a realizat prin intermediul agentiilor de turism. In perioada 15 iunie – 15 septembrie, CFR Calatori va pune in circulatie 17 trenuri care vor asigura legatura intre marile orase si litoral. Si cei care prefera muntele au parte de oferte speciale, in cadrul programului “Vacanta la tara”. Un sejur de cinci zile la pensiunile de doua sau de trei margarete din Brasov, Maramures sau Bucovina costa intre 135 si 160 de lei.