Pentru a nu stim cata oara, astazi, alesii ploiesteni vor dezbate soarta Hipodromului. Consilierii municipali liberali aduc in fata colegilor lor proiectul de hotarare privind incheierea actului aditional la contractul de concesiune incheiat in 2005 cu investitorul italian Ippodromi & Citta. Asta dupa ce, acelasi grup de alesi a retras de pe ordinea de zi a sedintei de consiliu de la sfarsitul lunii trecute, proiectul de hotarare in discutie. Nu stim cu ce argumente vor veni initiatorii proiectului prin care se doreste prelungirea termenelor de executie la obiectivele de investitie. Stim doar ca, data trecuta, directorul Directiei de administratie publica, juridic-contencios, din cadrul Primariei Ploiesti, Luminita Gaborfi, intr-un referat ce insotea proiectul de hotarare cu pricina, facea precizarea ca „nu mai este posibila continuarea contractului de concesiune, incheierea unui act aditional la contractul existent fiind inadmisibila, proiectul in sine neputand fi promovat”. Insa, dupa cum se vede, initiatorii sunt perseverenti, asta dupa ce, in sedinta din data de 14 martie, proiectul de hotarare initiat de catre primarul Ploiestiului, privind rezilierea contractului de concesiune cu investitorul italian, a picat la vot.
Contractul de concesiune dintre Primaria Ploiesti si Ippodromi&Citta S.p.a. Filiala Romania a fost semnat acum doi ani, concesionarea Hipodromului fiind parafata pentru 49 de ani.
Atunci, investitorul italian si-a luat angajamentul ca va realiza investitii in valoare de 4,405 milioane de euro, termenul de finalizare fiind stabilit in 2008. Numai ca, investitiile au intarziat sa se vada, si, de aici au izbucnit numeroase tensiuni intre reprezentantii municipalitatii si investitori. Daca se va pune punct astazi, se va vedea.
N.D.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorZIUA EROILOR