Tariceanu: Basescu, e disperat dupa scaun
Basescu: Tariceanu exporta tensiunea politica


Premierul l-a atacat pe seful statului. Aflat intr-o vizita oficiala la Zagreb, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Traian Basescu ii da impresia unui presedinte disperat, care cauta noi formule pentru a-si pastra scaunul.
In plus, premierul nu crede ca seful statului va demisiona daca va fi suspendat din functie. Razboiul intre palate a reizbucnit, dupa interviul acordat de Traian Basescu jurnalistei Corina Dragotescu, in care seful statului vorbeste despre demisie.
Premierul s-a mai intrebat retoric, in cazul in care presedintele se va tine de cuvant, care este rostul demisiei sale, din moment ce intentioneaza se se inscrie intr-o noua cursa pentru Palatul Cotroceni.
In opinia lui Calin Popescu Tariceanu, se va pune capat tensiunilor politice doar dupa finalizarea procedurilor de suspendare a sefului statului.
Traian Basescu, prin intermediul Administratiei Prezidentiale, i-a raspuns premierului, afirmand ca acesta „exporta tensiunea politica interna”, dupa ce Tariceanu a reactionat, de la Zagreb la afirmatiile facute de seful statului in interviul publicat de „Cotidianul”.
„Incercarea premierului de discreditare a presedintelui Romaniei, in contextul unei intalniri, la Zagreb, cu domnul Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru justitie, securitate si libertate, este o proba de iresponsabilitate politica”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
In document se precizeaza ca premierul a avut „un important rol personal” in generarea tensiunilor politice interne.
De asemenea, reprezentantii Administratiei Prezidentiale au tinut sa aminteasca „doar cateva din recentele decizii contrare interesului public: amanarea nejustificata a datei pentru alegerile euro-parlamentare, ruperea aliantei politice in numele careia a putut prelua functia pe care o detine in prezent si construirea netransparenta a unei noi majoritati”.