Odata cu venirea primaverii, pentru foarte multe persoane incep curele de slabire, mersul la sala sau masajul. Ceea ce este denumit, foarte simplu, masaj reprezinta, de fapt, un procedeu complex, cu ajutorul caruia puteti pierde din greutate, sau sa scapati de celulita si de vergeturi.
Masajul facial. Acest tip de masaj este de mai multe genuri, fiecare variind in functie de necesitatile fiecarei persoane. Cu ajutorul masajului cosmetic puteti preveni sau atenua ridurile, puteti scapa de acnee sau chiar imbunatati, radical, calitatea pielii. Cel relaxant ajuta la eliberarea stresului cotidian, iar cel terapeutic regleaza drenajul limfatic (probleme precum cuperoza, descongestionarea fetei), trateaza migrenele, ajuta la activarea circulatiei sanguine. De altfel, chirurgi esteticieni de renume din Statele Unite recomanda acelora care nu sunt multumiti de felul cum timpul isi pune amprenta pe chipul lor sa isi gaseasca un bun estetician. Astfel, mergand cu regularitate la specialistul care stie sa realizeze un masaj facial profesionist, vor putea fi intarziate – sau chiar anulate – interventiile chirurgicale. Este recomandat ca masajul sa fie executat de un profesionist, de cineva care a urmat cursurile unei scoli tehnice de masaj. Totusi, masajul facial poate fi realizat si acasa, in fata oglinzii.
Insa, atunci cand va propuneti sa realizati automasajul facial, trebuie sa tineti cont de cateva reguli. Miscarile trebuie sa fie usoare, de netezire, fara apasare, pielea nu trebuie intinsa sau bruscata – si trebuie realizate de jos in sus si dinspre centrul fetei inspre exterior.
Masajul corporal este destinat atat persoanelor care duc o viata sedentara, cat si celor care muncesc fizic sau sunt predispuse la stres. Masajul somatic este de relaxare si tonifiere. Combinat cu anumite tratamente, puteti obtine o piele intinerita si o musculatura tonifiata. Masajul reflexogen, cel mai solicitat de catre femei, ajuta la eliminarea toxinelor si la reglarea circulatiei sanguine. De asemenea, acest tip de masaj previne sau atenueaza vergeturile sau alte probleme ale pielii.