Elevii vor avea, in intervalul 7-15 aprilie, o vacanta, cu ocazia Sarbatorilor de Paste, aceasta fiind prima vacanta din semestrul al doilea al anului scolar 2006/2007.
La doua zile dupa vacanta de Paste, miercuri, 18 aprilie, Ministerul Educatiei va simula transmiterea electronica a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematica, in 30% dintre scolile in care invata elevi de clasa a VII-a. Simularea transmiterii subiectelor de la matematica se realizeaza fara elevi si fara subiecte reale.
Greul incepe, pentru elevii de clasa a VII-a, in luna mai, cand vor sustine pentru prima oara, tezele cu subiect unic. Elevii vor da prima teza la matematica in data de 4 mai, urmata, pe 10 mai, de cea la limba si literatura materna, iar, pe 17 mai urmand sa se desfasoare cea de limba si literatura romana.
Pe elevii de clasa a VIII-a ii asteapta testele nationale, urmate de repartizarea computerizata in licee.
Cei din clasa a XII-a incheie liceul cu probele examenului de bacalaureat, insa pentru multi dintre ei emotiile nu se incheie aici, bacalaureatul fiind urmat de admiterea in facultate.
Cursurile anului scolar vor dura pana in data de 15 iunie, iar vacanta de vara se va incheia in 31 august 2007. Exista si cateva exceptii in ceea ce priveste calendarul anului scolar 2006 – 2007. Pentru clasele a VIII-a, ultima zi de cursuri este in data de 8 iunie 2007, iar durata cursurilor este de 34 de saptamani, adica 169 de zile. Pentru clasa a XI-a, anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu, filiera tehnologica si pentru clasa a XII-a de liceu, filiera tehnologica, ultimele doua saptamani de cursuri (18-29 iunie 2007) se transforma in saptamani de practica.
Pentru invatamantul postliceal sanitar, la calificarea asistent medical generalist, durata cursurilor este de 42 de saptamani, iar pentru invatamantul postliceal sanitar, calificarea tehnician ortoprotezist, durata cursurilor este de 42 de saptamani pentru anii I si II, respectiv 36 de saptamani pentru anul III.

90.000 de locuri in tabere

In perioada 18 iunie – 16 septembrie, 13 serii de elevi, studenti si tineri, cu varsta pana in 35 de ani isi vor putea petrece vacanta de vara intr-un numar de 65 de centre de agrement din tara, ce dispun de aproximativ 90.000 de locuri de cazare. Printre centrele pe care Autoritatea Nationala pentru Tineret le detine au mai fost introduse un numar important de astfel de locatii de odihna: Centrul de agrement Oradea, Sangeorz-Bai, Sulina, Eforie Sud, Paltinis, Sinaia, Craiova etc. Pachetul de servicii este compus din sase nopti de cazare si pensiune completa, preturile fiind cuprinse intre 35 – 43 de lei pe zi, de persoana. Pentru a oferi programe de divertisment atractive, in centrele de agrement vor exista animatori de vacanta si, de asemenea, vor fi organizate, in aproape toate locatiile, tabere tematice, ca de exemplu: tabere de pictura si dans, orientare turistica, educatie ecologica, jurnalism, initiere inot, engleza, germana, pregatire sportiva etc. Tarifele pentru aceste oferte variaza intre 162 si 485 de lei de persoana. Inscrierile se pot face la sediul Directiei Judetene pentru Tineret Prahova, din strada Democratiei nr.35, Ploiesti.
A. D.