Pomii fructiferi nu se planteaza langa gard

Ministerul Agriculturii a introdus, incepand cu aceasta luna, reguli noi pentru cei care vor pomi fructiferi in propria curte ori gradina. Potrivit legii pomiculturii, valabila din aceasta luna, cei care vor sa planteze pomi fructiferi in gradini si curti trebuie sa respecte anumite distante fata de proprietatea vecinilor: doi metri de la gard in cazul pomilor de talie mica si trei, in cazul celor mai inalti.
Noua lege a pomiculturii introduce reguli stricte si in privinta taierii pomilor fructiferi. Astfel, nucii si castanii pot fi taiati doar pe baza de autorizatie, obtinuta de la Directia Agricola Judeteana. Cererea trebuie depusa cu cel putin o luna mai devreme si numai daca nucul este foarte batran sau uscat. Exceptie sunt cazurile in care, primaria vrea sa construiasca ceva pe locul unde creste nucul!
Reprezentantii ministerului spun ca aceste reguli fac parte din sistemul european de bune practici si ca vrea sa sprijine cu bani asociatiile pomicole si pe cele care respecta aceste reguli.