Ploie?tenii, in marea final? a turneului

* CSU Atlassib – Elba Timisoara 81-89
Aseara, in prima partida contand pentru calificarea in finala Final Four, Cupa Romaniei, timisorenii de la Elba au realizat surpriza, invingand pe CSU Atlassib cu 89 la 81. Si, daca inainte de partida, tehnicianul timisorenilor, Dragan Petricevic, spunea ca „nu exista outsideri in acest turneu, iar daca sunt, din partea acestora ar putea veni surpriza”, probabil ca f?cea referire la echipa pe care o pregateste.
Meciul a inceput, dupa cum se asteptau „specialistii”, cu Sibiul conducand ostilit?tile, iar Elba incercand sa tina pasul. Spre finalul primei jumatati, elevii lui Petricevic s-au apropiat de adversari, dar tabela avea sa arate 40-37 in favoarea lui CSU Atlassib.
Jumatatea a doua a intalnirii a adus pe parchetul salii Olimpia o Timisoara mai motivata, care a rasturnat calculele hartiei. In vreme ce americanii de la Atlassib faceau show, dar nu punctau decat la impresia artistica, Pesic si compania, gratie reusitelor de trei puncte, s-au distantat in castigatori. Rezumand, se poate spune ca ultimele 20 de minute au dat nota generala a intregii partide: spectaculozitatea a fost invinsa de pragmatism. Elba Tim?iora era, asadar, prima finalista a turneului.
* CSU Asesoft – U Mobitelco Cluj 87-85A doua semifinala a serii, dintre CSU Asesoft si clujenii de la U Mobitelco, a fost de un dramatism demn de o finala de Final Four European. Ardelenii si-au depasit conditia, punand probleme campioanei pan? in ultimele secunde ale intalnirii. Si, daca la inceput, gratie punctelor inscrise de catre Blidaru, Carutasu si Elliot, scorul, pe tabela era de 13 la 3, incet-incet, si-au facut simtita prezenta sub panoul ploiestenilor, Blackmon, Dumitrescu sau Seals. Ba, si mai rau: la pauza mare, elevii lui Jojic au intrat cu un handicap de doua puncte (42-44). Sfertul trei a inceput „snur” pentru ploiesteni, care s-au distantat la 57-46. Relaxarea, bat-o vina!, i-a permis clujeanului Blackmon sa inscrie, atentie !, nu mai putin de 9 puncte consecutive, readucand in joc pe Mobitelco. Ultimele zece minute au fost dramatice. Elliot a fost, pe rand, inger si demon. A inscris cand avea mai mare nevoie Asesoft de puncte, dar a si pasat aiurea, cand publicul astepta un final fara emotii. Pana la urma, rezultatul de 87-85 a consfintit calificarea in finala mare a CSU Asesoft. Asta conteaza cel mai mult.
>***
Astazi, de la ora 16, se va disputa finala mica, intre CSU Atlassib si U Mobitelco Cluj, iar de la ora 18 – meciul vedeta, contand pentru adjudecarea trofeului, dintre CSU Asesoft si Elba Timisoara.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRasu’-plansu’
Articolul următorGHID NATURIST