Intamplator – sau nu – prima actiune oficiala la care Mircea Sandu a participat, dupa ce a fost ales in Comitetul Executiv al UEFA, a avut loc la Campina, iar prilejul l-a constituit intalnirea staff-ului Federatiei Romane de Fotbal cu presedintii cluburilor din Liga a II-a.
Reprezentarea la nivelul federal a fost de exceptie, putandu-se spune ca nu a lipsit niciuna dintre persoanele de decizie din FRF. In afara presedintelui federatiei, la Campina au mai fost prezenti directorul general Ioan Angelo Lupescu, secretarul general – Adalbert Kassai, directorul Departamentului Competitii – Dumitru Mihalache, directorul Scolii de Antrenori – Mircea Radulescu, directorul Departamentului Licente si Afilieri – Viorel Duru, juristul FRF – Justin Stefan, directorul Departamentului Relatii Internationale – Florin Prunea, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor – Gheorghe Constantin.
* Balul de duminica seara
Toti invitatii, cuprinzandu-i aici atat pe presedintii cluburilor din Liga a II-a, dar si pe membrii conducerii FRF, au sosit la Hotelul Muntenia inca din dupa-amiaza zilei de duminica. Parcarea din fata hotelului semana cu o veritabila expozitie auto; doar masini de teren si limuzine. Petrecerea a fost una gustata din plin de toti cei prezenti – s-a cantat (federalii Kassai si Mihalache formand un duet de zile mari), s-a mancat (bucate alese), s-a baut (cu masura!) si toata lumea a sarbatorit alegerea presedintelui FRF in Comitetul Executiv al UEFA.
* Chitu ar putea reveni in Comitetul Executiv
In cursul anului trecut, in Adunarea Generala a FRF, reprezentantii echipelor din Liga a II-a l-au ales ca membru in Comitetul Executiv pe Gheorghe Chivorchian, atunci presedinte la FCM Bacau. Intre timp, acesta a plecat tot pe o functie executiva la Poli Timisoara, in Liga I. In aceste conditii, s-a discutat despre necesitatea revocarii lui Chivorchian si a alegerii unui alt reprezentant al Ligii a II-a in Comitetul Executiv, cele mai mari sanse avandu-le presedintele Municipalului campinean, Dan Stefan Chitu. Decizia finala va fi luata in maximum 10 zile, cand presedintii echipelor din liga secunda se vor intalni din nou.
* „Stop blaturilor“
In momentul in care s-a ajuns la o discutie privind antrenorii – Mircea Radulescu dorind sa stie care sunt motivele pentru care mai multe echipe din esalonul secund au schimbat chiar si cate trei antrenori numai pe parcursul turului – presedintele Mircea Sandu a afirmat: „Spuneti ca sunt antrenori care vin cu proprii lor jucatori si va spun ca rezolva ei meciurile. Mai sunt situatii in care am auzit ca incercati sa apelati la ajutorul arbitrilor. Au disparut acele vremuri! Lasati jucatorii sa decida meciurile numai pe teren!“
* Vizita la Primarie
Dupa incheierea discutiilor cu reprezentantii echipelor din Liga a II-a, Mircea Sandu impreuna cu Ionut Lupescu, Adalbert Kassai si Dumitru Mihalache au fost primiti la sediul Primariei, de catre Horia Tiseanu. Din partea administratiei locale au mai fost prezenti Paul Moldoveanu, Jenica Tabacu, Irina Nistor, Mariana Patrasca si Ion Mircea. Intrevederea a durat aproximativ 20 de minute. „Nasul“ a fost incantat de felul in care arata sediul Primariei Campina, iar in momentul in care a rasfoit albumul de prezentare al municipiului, acesta s-a deschis exact la pagina rezervata sportului !
Reprezentantii municipalitatii si ai FRF au discutat pe marginea preluarii bazei sportive a Rafinariei, Mircea Sandu aducand in discutie posibilitatea accesarii unor fonduri europene pentru modernizarea stadionului.
La finalul intrevederii, Mircea Sandu si Horia Tiseanu au facut schimb de suveniruri, „Nasul“ primind o medalie si albumul de prezentare al urbei, in vreme ce Tiseanu s-a ales cu un fanion al echipei nationale.
Al. NECULAI

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorGHID NATURIST