Rapirile din Delta Nigerului se inmultesc

* Sanse de eliberare pentru ostaticul ploiestean
Ieri, mai multi tineri inarmati, au luat ostatici 60 de angajati ai companiei petroliere Shell, situata in Delta Nigerului. Tensiunea a crescut aici in ultima perioada, dupa ce a crescut numarul rapirilor unor angajati din domeniul petrolier. Dupa cum v-am informat, saptamana trecuta, sapte cetateni straini, printre care si un inginer ploiestean, au fost rapiti, de persoane inarmate, in aceeasi zona. Din fericire, ieri, existau informatii potrivit carora Emil Neagu, angajat al companiei Petroconsult ar putea fi eliberat. Potrivit unui mesaj electronic primit luni seara, dupa cum ne-a precizat directorul firmei amintite, Mircea Laba, firma din Nigeria, pentru care lucra specialistul ploiestean, a anuntat ca negocierile sunt intr-un stadiu avansat, si ca sunt sanse ca romanul Emil Neagu sa se intoarca acasa in cel mai scurt timp.

Procesul FNI se reintoarce in instanta

Tribunalul Bucuresti incepe, de saptamana viitoare, rejudecarea celui mai costisitor dosar din istoria justitiei romane. Astfel, romanii care vor sa-si recupereze banii de la FNI mai au o sansa. Cei care vor sa se constituie parti civile in dosar nu trebuie sa vina la instanta. Pot solicita restituirea banilor si prin posta sau prin Internet.
Un model tip pentru solicitarea daunelor poate fi gasit pe adresa electronica a Tribunalului Bucuresti, www.tmb.ro. Dupa completare, solicitarea poate fi trimisa prin posta pe Internet. Restituirea banilor de la FNI a fost ceruta, pana acum, de aproape 150.000 de persoane.

Mona Musca face contestatie la CNSAS

La cateva zile dupa ce a primit decizia de colaborare cu securitatea, Mona Musca a anuntat ca va contesta verdictul dat de CNSAS, cel mai probabil maine. Iar daca CNSAS nu accepta documentul, se va adresa Justitiei. Mona Musca asteapta acum sa fie invitata pentru a-si sustine contestatia, pe care a formulat-o deja alaturi de avocatul Valeriu Stoica. Procedural, Mona Musca are dreptul de a contesta decizia printr-un document care poate fi redactat de un avocat, insa pe care trebuie sa-l sustina personal in fata Colegiului CNSAS. Dupa aceasta noua audiere, membrii Colegiului, luand in calcul apararea Monei Musca, vor lua o noua decizie in ceea ce o priveste pe doamna deputat.

Minerii avertizeaza ca ies in strada

Minerii din Valea Jiului se pregatesc sa iasa in strada, nemultumiti de salarii, pe de o parte, dar si de hotararea Companiei Nationale a Huilei, prin care le-a fost prelungit programul de lucru. Liderul sindical Zoltan Lacatas a anuntat ieri ca Liga este gata sa declanseze conflictul de munca pana la sfarsitul saptamanii. Sindicalistii nu vor incheia nicio intelegere cu reprezentantii Companiei Nationale a Huilei, pana cand salariile nu vor creste, iar Ministerul Economiei si Comertului nu va face rectificarea bugetara.

Jurnalisti – protestatari la poarta lui Basescu

Un grup de ziaristi si reprezentanti ai societatii civile au protestat, ieri, la poarta principala a Palatului Cotroceni, fata de o presupusa injurie adresata de presedintele Traian Basescu unui reporter, la finalul saptamanii trecute, la iesirea de la SRI. Protestul a fost organizat de Civic Media, in semn de solidaritate cu ziaristul Ovidiu Zara, care sustine ca seful statului a vorbit despre el, folosind un termen jignitor. Ei s-au adunat in fata Palatului Cotroceni cu putin inainte de ora 13.00 si s-au plimbat timp de cateva zeci de minute prin fata cladirii, fiind urmariti tot timpul de ziaristi veniti sa relateze faptele si de jandarmii de la Cotroceni. Protestatarii nu au putut manifesta in fata palatului pentru ca nu aveau autorizatie, motiv pentru care politistii i-au rugat sa nu stea pe loc, pentru ca este un spatiu protejat prin lege. Protestatarii au spus ca nu este vorba despre un miting, ci despre o “adunare spontana intre prieteni”.