Un tanar, in varsta de 35 de ani, din comuna Filipestii de Targ, a iesit la un pahar, nu cu un prieten, ci cu un… proiectil. Intrebat despre provenienta acestuia, Gheorghe R. a spus ca a lucrat, ca zilier, la o firma din Bucuresti si ca a descoperit proiectilul in timp ce sapa un sant in zona Ferentari. In urma verificarilor, s-a constatat ca obiectul de calibrul 76 mm, data din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Gheorghe R. este cercetat, acum, de Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.
Minorii “poftesc” la tigari si bauturi alcoolice
Aurel M. (17 ani) si Gica M. (14 ani) au spart, sambata noaptea, magazinul unei societati comerciale. Copiii nu au furat dulciuri ci tigari, bauturi alcoolice si cafea. Cei doi au fost depistati de catre reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie, iar pe numele lui Aurel M. a fost emis un mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile. Gica M. a fost internat in centrul de primire-ingrijire minori, pana la finalizarea cercetarilor.
Distractie cu… amenzi
Discotecile si locurile publice din orasele Breaza si Slanic, precum si cele din comunele din apropierea acestor localitati au fost controlate sambata si duminica trecuta, de catre reprezentantii de ordine publica si cei ai Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova. Verificarile au avut ca scop mentinerea ordinii si a linistii publice, dar si prevenirea si combaterea principalelor cauze ale producerii accidentelor rutiere. Cu aceasta ocazie, au fost retinute sase permise de conducere si sapte certificate de inmatriculare, pentru conducerea de autoturisme pe drumurile publice sub influenta alcoolului. De asemenea, au fost aplicate 151 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 130 de milioane de lei. Printre cei amendati se afla si organizatorul unei nunti, care se desfasura la Caminul Cultural din Alunis, pentru ca a initiat si executat focuri de artificii fara aprobare.
>Gabriela IONITA
Ploiestenii n-au de ce se teme de iarna
Cu toate ca este inca vara, mai fiecare se gandeste si la cheltuielile din iarna viitoare, iar cele legate de facturile pentru incalzire dau multora frisoane. Este cunoscut faptul ca Ploiestiul este orasul cu cele mai mici datorii acumulate la acest capitol si exista doar doua blocuri fara calorifere, in urma debransarilor, in comparatie cu Brasovul, de exemplu, unde 80% dintre locuitori inregistreaza restante la plata facturii de intretinere. Presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari (UAP), Ion Stan, da ploiestenilor cateva vesti bune: “Pretul gigacaloriei va ramane neschimbat iar, din cate cunosc, pana la 1 ianuarie 2007, nu va fi inregistrata nicio majorare. In aceste conditii, in iarna care va urma, cheltuielile vor ramane aproape la nivelul celor din anii trecuti”. Asadar, multi ploiesteni, care nu stiau cum se vor putea descurca in privinta platii energiei termice, pot respira, intr-un fel, usurati, cel putin pana la 1 ianuarie 2007. De la presedintele UAP, am mai aflat ca numarul restantierilor este de aproximativ 140 de familii. Cei care nu platesc, timp de 90 de zile, factura de intretinere, sunt chemati in instanta, iar apoi se recurge la urmatorul pas, adica la evacuarea silita. Dupa calculul unor specialisti, abonatii sistemului de incalzire centralizate vor plati gigacaloria cu circa 40% mai putin decat cei cu centrale termice proprii.
Bogdan BRATU