Companiile Rompetrol si Petrom au anuntat noi scumpiri la carburantii comercializati in statiile proprii. Aceste majorari au in vedere cresterea barilului de petrol pe plan international.
Rompetrol a scumpit, ieri, carburantii comercializati in statiile proprii cu pana la 8 bani pe litru. Conducerea unitatii a motivat aceasta decizie prin faptul ca, pe plan international, a crescut pretul la barilul de petrol.
Astfel, un litru de benzina Premium E Plus (Euro 3) si de Euro Standard fara plumb (Euro 3) costa 3,58 de lei/litru, cu 8 bani mai mult.
Benzina Euro Plus fara plumb (Euro 4) s-a scumpit cu un ban pe litru, pana la 3,90 lei, in timp ce litrul de benzina Euro Super 98 fara plumb (Euro 4) s-a scumpit cu 2 bani, pana la 4 lei.
La motorina, preturile au crescut cu 4 bani. Un litru de Euro 3 costa 3,45 de lei, in timp ce litrul de Super Euro 4 a ajuns la 3,50 lei.
Si compania Petrom a anuntat ieri majorari de preturi. Noile preturi vor fi aplicate de astazi si vor fi cu 9 bani mai mari pentru benzina si cu 6 bani pentru motorina.