Este dusmanul nr.1 al SUA, cel mai cautat om din lume si cel considerat responsabil pentru atacurile teroriste de la 11 septembrie, cat si pentru alte atrocitati teroriste. Osama Ben Laden nu este, insa, doar liderul Al-Qaida, cel mai cinic si mai indarjit terorist din lume, ci si un adevarat… microbist.
Tara sa natala, Arabia Saudita, participa cu echipa nationala de fotbal la Cupa Mondiala din Germania si foarte multi se intreaba daca Ben Laden urmareste sau nu meciurile sauditilor. Il vor scoate oare din ascunzatoare partidele jucate de Arabia Saudita in compania Tunisiei, Ucrainei si Spaniei? Detine un televizor in barlogul sau din munti sau va fi nevoit sa iasa pentru a nu pierde spectacolul fotbalistic?
Ideea – noteaza site-ul Spiegel – ar putea parea pentru multi ridicola, dar, totusi, nu este lipsita de substanta. Conform lui Adam Robinson, autorul cartii „Ben Laden: In spatele mastii de terorist”, teroristul barbos este innebunit dupa fotbal. In 1994, cand a vizitat Londra, s-ar parea ca Ben Laden a scandat, pe stadionul Highbury, alaturi de suporterii echipei Arsenal, la cel putin doua meciuri internationale, impotriva echipelor AS Torino si Paris St. Germain.
Ploaia, salvatoarea Angliei ?!
Atacantul paraguayan Roque Santa Cruz crede ca Angliei i-ar trebui un miracol ca sa guste din gloria mondiala. Varful lui Bayern Munchen crede ca jocul Angliei va avea mult de suferit din cauza caldurii, lucru care s-a vazut si prima sa partida. „Pentru a castiga Cupa Mondiala, englezii au nevoie de ploaie. Jucatorii englezi sunt printre cei mai buni din lume luati individual, dar mai au de lucrat pana a ajunge sa fie o echipa”, a spus Santa Cruz. “Au o sansa buna sa castige, dar sunt foarte obositi dupa un sezon lung in Premiership si acest lucru s-ar putea sa ii impiedice”, a mai adaugat atacantul lui Bayern.
Sub papucul nevestei !
Despre mutarea lui Andrei Sevcenko de la AC Milan la Chelsea Londra se vorbea pe la colturi cum ca ar fi „opera” sotiei sale, fotomodelul Kristen Pazik, nemultumita de provincialul Milano. Cel care a confirmat barfele a fost chiar capitanul Ucrainei, in ajunul umilintei suferite in fata Spaniei. Seva a declarat, intr-un interviu,ca „motivul principal al transferului la Chelsea este familia, fiind dorinta expresa a sotiei mele. La consiliul de familie s-a decis: mergem la Londra!. De aceea mi-am legat urmatorii patru ani de Chelsea. Silvio Berlusconi a ascultat toate motivele si ne-a inteles”. O parte din presa din Rusia si Ucraina a facut unele aluzii la faptul ca sotia l-ar fi obligat pe Sevcenko sa plece din cauza faptului ca ea nu avea prietene in Milano, fiind dezavantajata si de faptul ca nu stia limba italiana.
Atacantul “pumelor” – pe banca
Anuntat ca unul dintre posibilele staruri ale Mondialului din Germania, argentinianul Lionel Messi continua sa aiba probleme medicale. L’Equipe anunta ca atacantul Barcelonei si al „pumelor” s-a reaccidentat la ultimul antrenament, prezenta sa in meciurile din grupe fiind improbabila. Messi, care a lipsit si de la primul meci, contra Coastei de Fildes, a receptionat o lovitura in muschii gambei la o sedinta de pregatire, iar medicii l-au declarat inapt pentru cel putin 5 zile. Cotidianul francez aminteste ca Messi este unul dintre cei mai tineri fotbalisti de la acest turneu final, el urmand sa implineasca 19 ani chiar pe durata Mondialului.