Maria BOGDAN
Sigur ca e de preferat ca istoria sa consemneze datele care sa clarifice mineriadele lui Cozma. Dar nu e deloc momentul sa facem un alt razboi mediatic si politic din asta. Si-apoi e si greu sa ajungem la adevarul gol – golut. Sunt in tara aceasta oameni platiti sa stearga urmele acestor iesiri grosolane din decorul democratiei. Dupa cum au fost persoane desemnate special sa ingroape Revolutia, asa cum a fost in realitate. Dupa cum sunt altele si astazi platite sa vegheze ca nu cumva sa fie scoase din mormant franturi de adevar. De ce-ar fi mai important sa stim aceste lucruri decat altele? Nu e.
Probabil mai util ar fi sa cunoastem cate persoane dintre cele rostuite in clipa de fata au luat ilegal pamanturi, in numele legilor fondului funciar. Cine a luat spaga marilor privatizari. Cine a falimentat fabricile, ca mai apoi sa le cumpere pe nimica toata. Cine a fost implicat in prabusirea bancilor. Unde au mers banii de la FNI, Caritas sau SAFI. Cine si ce pedeapsa a primit pentru afacerile cu cantec, gen Puma, fregatele cumparate din Anglia, flota romaneasca etc. Cine a dus de rapa SNCFR. Cum se atribuie contractele pentru marile lucrari de investitii, pe banii publici. Unde au disparut si dispar padurile. De ce marii bastani scapa vesnic basma curata din afaceri care put a ilegalitati de la o posta. De ce i-am condamnat la moarte pe pensionari. Cine a distrus sistemul sanitar. Unde-s banii europeni si pe ce s-au papat. De ce dorm sau chiulesc parlamentarii. De ce-si permit lux pe banii bietilor oameni, pe care apoi ii numesc lenesi si prosti, fiindca nu-s in stare sa-si faca o casa din salariu. De ce avem strazile cu eternele noastre cratere, desi s-au investit in ele trenuri de bani. De ce suntem codasii Europei. De ce avem cei mai multi bolnavi de pe continent.
Nu cumva, pentru a ne curati moral, e mai important sa dam raspuns la toate aceste intrebari si abia dupa aceea, cand romanii vor plesni de fericire, putem sa ne permitem relaxarea de a trancani si despre altele? Timp de 16 ani, Romania si-a pierdut vremea cu poezia, in timp ce, prin dos, lumea buna s-a captusit cu viitor pentru 100 de generatii de aici inainte. Iar structurile statului au fost croite parca anume sa-i pazeasca pe toti acestia, ca nu cumva sa-i atinga rigorile legii, nicicum sa reprezinte interesele tarii si ale gloatei.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIE
Articolul următorRecordmeni de meserie !