BULIMIA. In fiecare an, milioane de oameni sufera de probleme de alimentatie care devin foarte grave, amenintand chiar viata pacientilor in unele cazuri. Majoritatea celor afectati sunt adolescentii si tinerele femei. Motivul – dietele drastice pe care acestia le tin in dorinta lor de a capata o silueta ideala. Tocmai aceste diete declanseaza dereglarile. Aproximativ 1% dintre adolescenti sufera de anorexie nervoasa: infometare pana la moarte, in schimb 2-3% sufera de bulimie nervoasa – alimentatie excesiva urmata de vome provocate in dorinta de a-si controla greutatea.
LEGUME. Cei care vor sa slabeasca fara sa tina un regim drastic pot include in ali-mentatie multe legume si zarzavaturi, deoarece acestea sunt bogate in fibre, umplu stomacul si creeaza rapid senzatia de satietate. E bine ca pe langa a manca legume, sa se bea si apa, deoarece organismul se va satura mai usor. Produsele care trebuie evitate sunt cele bogate in calorii, cum ar fi untul, margarina, smantana, telemeaua, carnea si pestele gras. Mare atentie si la grasimile invizibile, care se ascund in mezeluri, pateuri si lactate, adaugand ca si dulciurile concentrate pot pune in pericol silueta. Este mai bine sa se consume fructe, dar si acestea cu moderatie. Doua-trei mere sau doua-trei portocale pe zi sunt suficiente. Fructele care trebuie neaparat excluse sunt cele oleaginoase, foarte bogate in calorii: nucile, fisticul, alunele, prunele si merele uscate.
VITAMINA B2. Oboseala, stresul si tulburarile de vedere pot fi combatute cu ajutorul vitaminei B2, pe care o gasim in alimente ca drojdia de bere, galbenusul de ou, ficat, cereale integrale, lactate si legume verzi, ca spanacul sau stevia. Vitamina B2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, ajuta la reglarea respiratiei celulare, grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Carenta de vitamina B2 duce la inflamatii si leziuni la nivelul limbii si al gurii, la tulburari de vedere si la stari de oboseala. Vitamina B2 se recomanda mai ales in cazurile de malnutritie sau intarzieri de crestere si se administreaza injectabil, intramuscular. Cei care tin neaparat la remediile naturiste pot gasi o bogata sursa de vitamina B2 in supele de legume.

Ghid naturist

Dupa interventia chirurgicala asupra tumorii mamare poate fi tinuta o cura cu sucuri de fructe si cruditati, din care sa nu lipseasca varza, morcovul, telina si merele. In plus, se recomanda si curele cu suc de orz verde, cate 50 de mililitri, de trei ori pe zi. Tratamentul natural pentru tumorile mamare mai consta in infuzie din amestec de trifoi rosu, sanziene galbene, coada-soricelului si naprasnic. O lingura din acest amestec se pune in 250 mililitri de apa si se beau doua cani pe zi, timp indelungat. Tratamentul local se poate face cu ajutorul cataplasmelor cu terci din radacina de tataneasa.