Duelul Basescu -Tariceanu poate fi rezolvat doar de un alt guvern

Ieri, intre doua sedinte, Florin Anghel, presedintele Filialei Prahova a Partidului Conservator, a acceptat un dialog „pe picior” – cum se spune gazetareste – raspunzandu-ne scurt la trei intrebari.
– Domnule presedinte (apelativul se potriveste tinand cont si de faptul ca este seful Consiliului Judetean), cum se prezinta, in acest moment, situatia organizatiei pe care o conduceti?
– Filiala prahoveana a PC merge foarte bine; ne cresc randurile saptamanal. Avem din ce in ce mai multi alesi locali care ni se alatura.
– Cum vedeti rezolvat duelul tot mai vehement dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu?
– Personal cred ca trebuie sa se sparga ceva. Si singura solutie pe care o vad in acest moment este un alt guvern. S-a ajuns, dupa cate am aflat, in Parlament, la voturi contradictorii, previzibile chiar si, ca urmare, cred ca trebuie formata o alta majoritate in forul legislativ.
– Cum comentati intoarcerea la 180 de grade a lui Emil Boc in privinta reducerii TVA la alimentele de baza?
– Eu sunt convins ca acest proiect de lege, care apartine PC, a fost cerut de partidul nostru cand s-a creat Coalitia de guvernare. Practic, asupra acestui proiect, impreuna cu cel privind confiscarea averilor ce nu pot fi justificate si un altul care vizeaza minoritatea romana din localitati transilvane, s-a ajuns, atunci, la o intelegere. Acum, insa, este evident ca se creeaza o problema de buget de stat prin respectiva modificare a TVA. Dar aceasta denota faptul ca, practic, la momentul votului, in Senat, nu a existat o intelegere „proaspata”, mai actuala, pe aceasta tema in Coalitie; si, de aici – scandalul! De ce a votat PD „pentru” – nu stiu; de ce nu s-a impotrivit – iarasi nu stiu. Dar stiu, foarte bine, ca in Coalitie nu exista consens!
Leon CHIRILA