Fostul suveran va primi muntele Sorica, pe care l-a revendicat, insa fara partii si instalatiile de transport prin cablu. Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a avut o intrevedere cu Regele Mihai, la Palatul Elisabeta, pentru a discuta pe tema suprafetelor de teren revendicate in zona. Este de notorietate ca fostul suveran a cerut sa-i fie retrocedate circa 12.000 de hectare de padure, pe Valea Prahovei, in Azuga fiind mentionati muntii Sorica si Dutca. Primul reprezinta cel mai important obiectiv turistic din statiune, aici fiind amplasate ambele partii de schi si telescaunul.
„Intentia mea a fost sa obtin o promisiune din partea regelui ca partiile de schi vor ramane ale orasului, iar pe viitor, pentru celelalte proiecte legate de domeniul schiabil vom avea o colaborare fructuoasa pentru ambele parti”, a declarat primarul. Suveranul a aflat mai multe lucruri despre orasul Azuga: ce a reprezentat localitatea si ce se doreste pentru dezvoltarea ei, care sunt problemele sociale. „Stia cate ceva, mai mult despre zona. M-am dus cu harti pentru localizarea orasului si a zonelor in discutie. Sper ca am reusit sa-l sensibilizez ca atunci cand va mai auzi despre Azuga, sa stie ca aici oamenii nu pot trai decat din turism”, a mai spus edilul.
„Cert este ca partiile actuale vor ramane in proprietatea localitatii”, a adaugat interlocutorul nostru, fostul rege fiind de acord cu acest lucru. „Si daca nu era de acord, oricum, nu le retrocedam. Probabil ca ne-am fi judecat”.
Pe 18 ianuarie a.c. este programata sedinta Comisiei locale de fond funciar, cand se asteapta ca reprezentantii Ocolului Silvic sa vina cu harta suprafetelor identificate pentru a fi restituite, din care vor fi exceptate partiile. In cazul in care forul isi va da avizul favorabil, dosarul va fi inaintat Comisiei Judetene, care va da decizia finala. Evident, daca va fi nemultumit, fostul suveran poate actiona in instanta.
D.DIMACHE